Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde linzensalade met knoflook-vinaigrette, een eitje met wakame en brood van de Veldkeuken

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 28 VEGA VEGASNEL linzensalade koolrabi knoflook vinaigrette dragonolie wakame spinazie ei 14975

Ingrediënten

In de box

  • 240 gram Dupuislinzen
  • 8 stuks eieren
  • 1 stuks pain gris brood
  • 4 el dragon olie van Abma's
  • 1 stuks koolrabi
  • 1 stuks sjalot
  • 200 gram spinazie
  • 300 gram tomaatjes
  • 2 zakjes wakame flakes

In Huis

  • 1 teen knoflook
  • 0.5 tl zout voor de vinaigrette
  • 3 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de linzen af en zet op in ruim water. Kook zachtjes in 25-30 minuten gaar (dit hangt sterk af van de linzen, kan per oogstmoment en dus per zakje verschillen). Ze mogen een beetje een bite houden.
  3. Breng voor de eitjes een pan water aan de kook en kook de eitjes zoals gewenst - wij adviseren ca. 7 minuten koken voor een medium gekookt eitje.
  4. Besprenkel de korst van het brood met water en bak ca. 10 minuten in de oven.
  5. Maak de knoflook-vinaigrette. Pers de knoflook in een kommetje (of vijzel). Druk de aangegeven hoeveelheid zout (ja echt, 0,5 tl bij 4p!) er met een lepeltje goed doorheen. Voeg mosterd, witte wijnazijn en dragonolie van Abma's toe.
  6. Schil de koolrabi (met name de onderkant - die is taai) en snij julienne (dunne lucifertjes). Doe in een grote schaal en meng alvast met de vinaigrette zodat de koolrabi marineert.
  7. Verwarm olie in een wok of hapjespan, snij de sjalot in ringen en fruit zachtjes. Voeg op het einde de spinazie toe en roerbak tot nét geslonken.
  8. Halveer de tomaatjes.
  9. Giet de linzen af als ze gaar zijn. Schep de linzen met de spinazie en de tomaatjes door de koolrabi. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Pel de eitjes en halveer. Bestrooi royaal met wakame flakes.
  11. Serveer de linzensalade met de eitjes en het brood.