Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde geroosterde paprika met linzen, regenboogwortel en yoghurt-kervelsausje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks paprika
  • 400 gram regenboogwortel
  • 1 pot linzen
  • 1 bosje kervel
  • 2 stengels lente-ui

In Huis

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl komijnpoeder
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
  3. Snij de regenboogwortel in kleine blokjes en meng met de uitgelekte linzen, olijfolie extra vierge, komijnpoeder, peper en zout.
  4. Vul de paprikahelften met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Rooster voor 25 minuten.
  5. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met een geperst teentje knoflook, kneepje citroensap en zout. Hak de kervel fijn en meng met de yoghurt.
  6. Snij de roodlof in reepjes en snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  7. Serveer de gevulde paprika’s met de kervel-yoghurtsaus en de frisse roodlof-lente-ui-salade.