Gevulde geroosterde paprika met linzen, regenboogwortel en yoghurt-kervelsausje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks paprika
- 400 gram regenboogwortel
- 1 pot linzen
- 1 bosje kervel
- 2 stengels lente-ui
In Huis
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl komijnpoeder
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Snij de regenboogwortel in kleine blokjes en meng met de uitgelekte linzen, olijfolie extra vierge, komijnpoeder, peper en zout.
- Vul de paprikahelften met het mengsel en leg ze in een ovenschaal. Rooster voor 25 minuten.
- Meng ondertussen de Griekse yoghurt met een geperst teentje knoflook, kneepje citroensap en zout. Hak de kervel fijn en meng met de yoghurt.
- Snij de roodlof in reepjes en snij de lente-ui in dunne ringetjes.
- Serveer de gevulde paprika’s met de kervel-yoghurtsaus en de frisse roodlof-lente-ui-salade.