Gevulde gepofte aardappel
Vegetarisch
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks (grote) aardappelen
- 2 stuks lente-ui
- 30 gram peterselie
- naar smaak daslook boter
In Huis
- 80 gram geraspte kaas
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardappels goed. Wikkel in aluminium folie en pof ze ca. 40 minuten in de oven. Check vanaf 25 minuten af en toe met een vork hoe zacht de aardappels zijn. Afhankelijk van de grote kan de oventijd iets verschillen.
- Snij de lente-ui en peterselie fijn en zet weg.
- Haal de aardappels uit de oven als deze zacht zijn en maak in inkeping in de lengte.
- Prak de aardappel een beetje los aan de binnenkant en voeg een klontje daslookboter, geraspte kaas en wat zout en peper toe.
- Plaats de aardappels nog 5 minuten in de oven zodat de kaas lekker smelt.
- Haal de aardappels na 5 minuten uit de oven en garneer met de lente-ui en peterselie.