Gevulde courgettebloemen uit de oven
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 courgettebloemen
In Huis
- 1 citroen
- 2 takjes tijm (of gedroogde)
- 150 gram ricotta
- 50 gram Parmezaanse of andere overjarige kaas
- om te besprenkelen olijfolie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
- Boen de citroen goed schoon, droog af en rasp de schil. Rasp de overjarige kaas en ris de tijm. Je kunt ook 1 tl gedroogde tijm gebruiken.
- Doe de ricotta in een mengkom, meng hier de citroenschil, tijm, 30 gram van de geraspte kaas en zout en peper door heen.
- Maak de courgettebloemen voorzichtig schoon en verwijder de stamper. Vul de courgettebloemen met de ricottavulling en sluit de bloemblaadjes door ze lichtjes om elkaar te draaien.
- Leg de gevulde courgettebloemen op bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
- Bak de bloemen in 15 tot 20 minuten gaar en laat enkele minuten afkoelen voor je ze opdient.