Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde courgettebloemen uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Pasta met varkensworstjes in tomaten-venkelsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 courgettebloemen

In Huis

  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm (of gedroogde)
  • 150 gram ricotta
  • 50 gram Parmezaanse of andere overjarige kaas
  • om te besprenkelen olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
  2. Boen de citroen goed schoon, droog af en rasp de schil. Rasp de overjarige kaas en ris de tijm. Je kunt ook 1 tl gedroogde tijm gebruiken.
  3. Doe de ricotta in een mengkom, meng hier de citroenschil, tijm, 30 gram van de geraspte kaas en zout en peper door heen.
  4. Maak de courgettebloemen voorzichtig schoon en verwijder de stamper. Vul de courgettebloemen met de ricottavulling en sluit de bloemblaadjes door ze lichtjes om elkaar te draaien.
  5. Leg de gevulde courgettebloemen op bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen.
  6. Bak de bloemen in 15 tot 20 minuten gaar en laat enkele minuten afkoelen voor je ze opdient.