Gevulde aubergine met kikkererwten, Mekkertaler geitenkaas, groenten en rijst
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks puntpaprika
- 100 gram Mekkertaler geitenkaas
- 1 potje kikkererwten
In Huis
- 100 gram rijst
- 2 teen knoflook
- olie om te bakken
- 2 tl Za'atar kruiden
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een pan water op voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Halveer de aubergines in de lengte. Haal het vruchtvlees uit de aubergines: kerf met een mes kruislings in tot 1 cm van de rand en schep het er dan uit met een lepel.
- Snij de uitgeholde aubergines in, dan worden ze sneller gaar. Leg de auberginehelften in een ovenschaal, bestrooi met zout en besprenkel met voldoende olie. Schuif vast in de oven.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een grote koekenpan en fruit de ui. Hak de knoflook fijn en voeg samen met de Za'atar kruiden toe. Snij de paprika en het vruchtvlees van de aubergine in kleine stukjes en voeg bij de ui. Bak ca. 10 minuten tot de aubergine goed zacht is.
- Rasp de Mekkertaler en zet apart. Giet de kikkererwten af.
- Voeg de rijst, kikkererwten en 1/3 van de geraspte kaas toe aan de pan met groentes. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.
- Haal de auberginehelfte uit de oven en check of ze al bijna gaar en zacht zijn. Vul met de vulling en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
- Schuif de gevulde aubergines nog ca. 20 minuten in de oven. Prik met een vork in de aubergine schil om te checken of ze goed gaar zijn voor je ze serveert.