Gevulde Afrikaanse pindasoep met roti
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 ui
- 2 el gember
- 800 gram bloemkool
- 300 gram bataat
- 1 rode peper
- 2 lente-uien
- koriander, naar smaak
- 2 rotivellen
- 1 bosje raapsteel of
- 0.5 krop andijvie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kurkuma
- 2 tl komijnpoeder
- 1 liter kokend water
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 blikken tomatenstukjes
- 150 gram pinda's
- 1 blikje kikkererwten (optioneel)
Recept stappen
- Snij de ui fijn en fruit een paar minuten zachtjes in de olie in een soeppan met dikke bodem.
- Hak de knoflook en voeg toe. Rasp de gember en voeg toe samen met de specerijen. Bak 2 minuten mee.
- Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker.
- Snij de bloemkool in roosjes. Was of schil de bataat en snij in blokjes van ca. 1cm. Snij de peper fijn. Voeg alles bij de ui. Bak omscheppend een paar minuten mee en voeg dan de tomatenstukjes toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt pruttelen.
- Maal de helft van de pinda’s zo fijn mogelijk in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Voeg op het laatst een klein beetje water toe om het een beetje glad te kunnen roeren. Voeg de pindasaus toe en laat zachtjes 15 minuten koken tot de groenten net gaar zijn.
- Snij de koriander en lente-ui fijn.
- Bak de roti in een droge koekenpan, als volgt: je legt de roti opgevouwen in een koekenpannetje. Dan keer je hem om. Dan klap je ‘m open en vouwt ‘m andersom, en dan doe je weer beide kanten. Voilà. Hou warm.
- Als je van kikkererwten houdt kun je deze ook aan het gerecht toevoegen. Giet deze nu af, voeg toe en warm door.
- Op dit punt ga je de raapsteel of andijvie bereiden, net wat je zelf lekker vindt. In beide gevallen was de groente goed, en snijd in reepjes. Voeg het toe aan de soep en laat het nog een paar minuutjes verwarmen. Dien de soep op en garneer met de overbleven pinda’s, de lente-ui, de koriander en de roti.