Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde Afrikaanse pindasoep met palmkool en rotivellen

Vegan

  • Totale tijd minuten
Gevulde Afrikaanse pindasoep met palmkool en rotivellen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks witte ui
  • 400 gram bataat
  • 1 bakje specerijen
  • 2 blikje tomatenstukjes
  • 150 gram pinda's gebrand en ongezouten
  • 300 gram palmkool
  • naar smaak koriander
  • 1 stuks lente-ui
  • 3 stuks rotivellen
  • 1 potje kikkererwten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 600 ml kokend water
  • 2 blokje groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Ben je niet van plan de rotivellen binnen 3 dagen te eten, vries ze dan meteen in en ontdooi ze voor gebruik.
  2. Zet de waterkoker aan.
  3. Verwarm olie in een afdekbare soeppan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit zachtjes.
  4. Was of schil de bataat en snij in blokjes van ca. 1 cm.
  5. Hak de knoflook en voeg bij de ui samen met het bakje specerijen. Schep een paar keer om en voeg de bataat toe. Bak een paar minuten mee en voeg dan de tomatenstukjes en het kokende water toe. Verkruimel de bouillon erboven. Breng aan de kook, dek af en draai het vuur lager.
  6. Maal de pinda’s zo fijn mogelijk in het bakje van de staafmixer (of met de vijzel). Voeg ca. 6 el warm water toe (bij 4p) om het een beetje glad te kunnen roeren. Voeg de pindasaus bij de bataat. Laat ca. 10 minuten afgedekt pruttelen zodat de smaken goed uitkomen (Zie tip).
  7. Verwijder met een scherp mes de nerf uit de palmkool. Snij het blad in reepjes. Breng een pannetje met een laagje gezouten water aan de kook en kook het palmkoolblad in ca. 6 minuten beetgaar. Spoel koud af en roer vlak voor het serveren door de soep.
  8. Snij de koriander en lente-ui fijn.
  9. Verwarm de rotivellen in een koekenpan met een druppeltje olie (of afgedekt in de magnetron). Voeg de kikkererwten (incl. vocht) bij de soep en warm even door. Garneer de soep met lente-ui en koriander. Serveer met de rotivellen.
  10. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit 2 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnpoeder, 1/4 tl chilipoeder en 2 tl gemberpoeder. In het bakje voor 2p de helft.
  11. Kook eventueel nog wat sliertjes witte kool een paar minuutjes mee met de soep of met de palmkool.