Gestoomde skrei met paksoi, rijst en gember-sojasaus
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram paksoi
- 4 skreifilets
- 1 el verse gember
In Huis
- 300 gram rijst
- 1 chilipeper
- 6 el sojasaus
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el verse munt
Recept stappen
- Zet water op voor de rijst en kook gaar volgens gebruiksaanwijzing.
- Beleg intussen twee stoommandjes met een stukje bakpapier. Prik gaatjes in het bakpapier.
- Snij de paksoi in grove stukken.
- Leg in één mandje de visfilets met de huid naar beneden en in het tweede mandje de paksoi.
- Stoom de vis en groenten in ca. 10 minuten gaar.
- Maak een dressing: verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de peper, snij de helft in ringetjes en rasp de andere helft. Schil de gember en snij hem fijn. Meng de sojasaus, azijn en gember en rode peper.
- Serveer de warme rijst met de vis en paksoi.
- Besprenkel met de dressing en bestrooi met verse gehakte munt blaadjes.