Gestoofde Marokkaanse kip in tomatensaus met boerenkool, gepofte koolrabi & pistachenootjes en fregola
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks koolrabi
- 1 stuks rode peper
- 400 gram kippendijenvlees
- 200 gram peen
- paar takjes peterselie
- paar takjes oregano
- naar smaak gesneden boerenkool
In Huis
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikpoeder
- 200 gram geroosterde paprika uit pot of blik
- olijfolie om te bakken
- 1 blik gepelde tomaten
- 80 gram gepelde pistachenootjes
- 300 gram fregola of parelcouscous
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden. Schil de koolrabi en hou het loof apart. Pak de koolrabi met een beetje zeezout in, in aluminiumfolie. Pof ca. 60 minuten in de oven.
- Maak een grove kruidenpasta met een vijzel of hakmolen van de komijnzaadjes, gesneden rode peper, knoflook en het paprikapoeder. Snij de geroosterde paprika in repen.
- Bak de kippendijen in een scheutje olijfolie in een brede koekenpan of stoofpan 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de kip uit de pan.
- Bak in dezelfde pan eerst heel kort de kruidenpasta terwijl je roert. Voeg het blik gepelde tomaten en de paprikareepjes toe. Voeg per persoon ongeveer 75 ml water toe. Laat dit afgedekt 20 minuten rustig stoven.
- Schil en snij de peen in blokjes. Hak de peterselie en oregano fijn. Snij het loof van de koolrabi fijn. Hak de pistachenootjes grof.
- Prak na 20 minuten met een vork of stamper de tomaten plat en maak een grove saus. Voeg indien nodig extra water toe. Schep de peen en de kip in de pan en laat nogmaals afgedekt 20 minuten stoven. Stoof eventueel de laatste paar minuten nog een handje gesneden boerenkool mee.
- Kook de fregola of de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de koolrabi in blokjes. Meng deze met de fregola/parelcouscous, de gehakte kruiden, het loof en de pistachenootjes. Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de fregola en gepofte koolrabi bij de stoofschotel.