Gesmoorde spitskool
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks spitskool
In Huis
- 3 klonten boter
- 1 tl paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- 2 el citroensap
Recept stappen
- Snij de spitskool in 6 of 8 parten. Als je geen koekenpan hebt waarin de parten naast elkaar passen, snij de spitskool dan in repen.
- Smelt een klont boter in de pan en voeg de paprikapoeder toe (gerookte paprikapoeder is ook lekker, maar doe dan wat minder). Wacht totdat de boter stopt met schuimen en bak de spitskoolparten aan beiden zijden, totdat ze een mooi kleurtje hebben.
- Pel de knoflook en snij in hele dunne plakjes. Voeg bij de spitskool en fruit zachtjes even mee. Zet het vuur laag, dek af en laat ca. 10 minuten gaar sudderen.
- Sprenkel het citroensap over de spitskool en breng op smaak met zout en peper.