Gesmoorde prei met feta, eieren en ciabatta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks prei
- 1 tl citroenrasp
- 1 stuks ciabatta
- 1 el citroensap
- 8 stuks eieren
- 150 gram feta
- 1 bakje za'atar kruiden (zie let op)
In Huis
- 1 tl komijnpoeder
- 30 gram boter
- naar smaak olie om te bakken
- 0.5 blokje groentebouillon
- 100 ml water
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snij de prei in dunne ringen van 0,5 cm en was goed.
- Rooster het komijnpoeder in een afdekbare koekenpan of wok. Voeg als het begint te geuren de boter en wat olie toe en laat smelten.
- Voeg als de boter begint te schuimen de prei toe. Bak een aantal minuten. Schep af en toe om en laat niet verkleuren!
- Rasp de citroenschil. Roer door de prei, verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het water toe. Laat zachtjes nog ca. 3 minuten bakken.
- Besprenkel de korst van de ciabatta met wat water en bak ca. 10 minuten in de oven.
- Breng het preimengsel op smaak met het citroensap. Maak 8 kuiltjes (bij 4p) en breek in elke kuil een ei. Kruimel de feta rondom de eieren. Dek af en laat de eieren in 8-10 minuten stollen. Breng op smaak met flink peper.
- Roer de za’atar (zie let op) door de olijfolie extra vierge. Besprenkel de eieren hiermee als ze gaar zijn en serveer direct. Snij de ciabatta in plakjes en serveer erbij. Ook lekker om te dippen in het za’atar-olietje.
- Let op: In het bakje za’atar zitten ook kardemompeulen. Hou die apart voor het Indiase gerecht.