Gesauteerde schorseneren met tijm
Vegetarisch
Ingrediënten
In de box
- 600 g Schorseneren
In Huis
- 4 el Citroensap
- 1 tl Peperkorrels
- 3 takje(s) Tijm
- 2 tl Gedroogde tijm
- 1 blaadje(s) Laurier
- 1 tl Korianderzaad
- 1 el Olijfolie
- 1 el Boter
- naar smaak Grof zeezout
- naar smaak Peper uit de molen
Recept stappen
- 1. Schil de schorseneren met een dunschiller en leg ze onmiddellijk in een pan met water en het citroensap, om verkleuren te voorkomen!
- 2. Voeg peperkorrels, de takjes tijm, het laurierblad, de korianderzaadjes en wat zout toe. Breng aan de kook en kook tot de schorseneren zacht zijn in ca. 15 minuten.
- 3. Haal de schorseneren uit het kookvocht en laat afkoelen. Snij ze in gelijkvormige kleine stukken.
- 4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
- 5. Bestrooi de schorseneren met zout en peper en bak bruin in de olie. Voeg dan de boter en de resterende tijmblaadjes toe. Roer goed door en laat even de boter goed de groenten coaten. Breng op smaak met peper en zout.