Geroosterde Beekridder trekzalm met quinoa, paksoi en cherrytomaatjes
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks Beekridder trekzalm
- 280 gram quinoa uit Holland
- 1 stuks paksoi
- 1 stuks rode ui
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 teen knoflook
In Huis
- 1 el olijfolie
- 1 tl sojasaus
- 1 tl honing
- 1 stuks citroen
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de quinoa goed af en zet op in water met zout. Kook in ca. 15 minuten gaar. Als de c-tje’s loslaten is de quinoa gaar. Roer los met een vork.
- Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng olijfolie, sojasaus, honing en het sap van een halve citroen in een kommetje. Bestrijk de zalm met dit mengsel en breng op smaak met peper en zout. Bak de zalm 5-8 minuten, afhankelijk van de dikte.
- Snij de paksoi in stukken, hou de stelen en bladeren apart. Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook kort. Voeg eerst de stelen van de paksoi toe en bak 2-3 minuten. Voeg daarna de bladeren en cherrytomaatjes toe en bak nog 2 minuten tot de paksoi zacht is maar nog een bite heeft.
- Verdeel de quinoa over de borden, leg daarop de geroosterde zalm en de gewokte paksoi met cherrytomaatjes. Serveer met een schijfje citroen en eventueel extra sojasaus naar smaak.