Geroosterde wintergroenten met gekarameliseerde pecannoten, geitenkaas en boterbonendip
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram bataat
- 500 gram pastinaak
- 400 gram peen
- 100 gram pecannoten
- 3 tl fijngesneden rozemarijnnaaldjes
- 2 blikjes boterbonen
- 2 el citroensap
- 3 el peterselie
- 3 el bieslook
- 1 bosje waterkers
- 1.5 rolletje geitenkaas
In Huis
- olie om te besprenkelen
- 3 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 3 el honing
- 0.5 tl chilivlokken (optioneel)
- 1 tl zeezout
- 1 teentje knoflook (voor de dip)
- 2 el olijfolie extra vierge
- olie en azijn (naar smaak)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180°. Was de bataat, halveer in de lengte en snij partjes van ca. 2 cm dik. Schil de pastinaak en peen, halveer en snij in formaat flinke Belgische frieten of wedges. Doe alles samen in een mengkom en besprenkel met flink wat olie, peper en zout. Schud goed om en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat of grote ovenschaal. Dek goed af met folie en bak ca. 20 minuten.
- Breek de pecannoten grof. Snij de rozemarijn fijn, pers de knoflook en meng samen in een kom met de olie, honing, chilivlokken en het zeezout.
- Haal de groenten na 20 minuten uit de oven en schep het notenmengsel erdoor. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C en rooster nog 15 minuten tot alles mooi kleurt. Schep halverwege om.
- Maak intussen de bonendip. Giet de boterbonen af in een vergiet maar bewaar wat van het vocht! Pureer in een blender of met behulp van de staafmixer met de knoflook, citroensap, olijfolie extra vierge en zoveel van het vocht van de bonen als nodig om een smeuïge dip te krijgen. Snij de peterselie en bieslook fijn en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Spoel de waterkers af. Verwijder de grovere stelen en maak aan met wat olie en azijn naar smaak. Leg een deel van de blaadjes op een grote schaal. Verdeel de groenten met pecannoten eroverheen gevolgd door de rest van de waterkers. Brokkel de geitenkaas erover en serveer de bonendip erbij.