Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus en hazelnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Peen
- 400 g Minibietjes
- 200 g Knolselderij
- 200 g Bloemkool
- 6 blaadje(s) Salie
- 600 g Gnocchi
- 60 g Hazelnoten
- 2 bakje(s) Champignons
- 1 stuk(s) Banaansjalot
- 1 el Peterselie
- 1 tl Tijm
- 1 tl Baharat kruiden
- 75 g Creme fraiche
- 1 zakje(s) Winterpostelein
In Huis
- 4 el Olijfolie
- 1 teentje(s) Knoflook
- Olie om te bakken
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
- 2. Schil de peen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Was de bietjes goed en snij kop en staart eraf (hou eventuele paarse bietjes apart want die geven af.) Je hoeft ze niet te schillen! Snij in 4 tot 6 partjes, afhankelijk van de grootte.
- 3. Schil de aangegeven hoeveelheid knolselderij en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm. Snij de bloemkool in mooie kleine roosjes en eventueel de stronk in kleine blokjes.
- 4. Doe alle groenten (minus de paarse bietjes) in een mengkom met flink wat zout en de helft van de olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier. Leg de paarse bietjes ertussen. Bestrooi met peper en leg de blaadjes salie erop. Schuif gedurende 25-30 min in de oven.
- 5. Meng de gnocchi met de andere helft van de olie en doe de hazelnoten in een klein ovenschaaltje. Doe de oven na 15 min open, voeg de gnocchi bij de groenten en hussel het samen goed om. Zet het schaaltje hazelnoten erbij en bak alles nog 10-15 min.
- 6. Snij de champignons fijn (of in 4en als je minder tijd hebt). Snipper de sjalot. Hak de knoflook fijn.
- 7. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit daarin de sjalot. Voeg zodra glazig de knoflook en champignons toe en bak mee. Laat het vocht wat verdampen. Snij intussen de peterselie en tijm fijn. Voeg bij de champignons, samen met de baharat-kruiden, de crème fraîche en zout en peper naar smaak.
- 8. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge. Plet de geroosterde hazelnoten.
- 9. Leg op elk bord wat winterpostelein en serveer daarop de geroosterde groenten en gnocchi. Doe daaroverheen de paddenstoelensaus en de hazelnoten.
- <br>Let op: je hebt deze week vaker bloemkool, knolselderij, peen en crème fraîche nodig.