Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram peen
- 500 gram gele biet
- 300 gram wortelpeterselie
- 500 gram spruitjes
- 6 blaadjes salie
- 600 gram gnocchi
- 1 stuks sjalot
- 400 gram kastanjechampignons
- 2 el peterselie
- 1 tl geriste tijm
- 1 tl baharat kruiden
- 100 gram havercuisine
- naar smaak waterkers
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Schil de peen, bietjes en wortelpeterselie en snij in blokjes van ca. 1.5 cm. Schoon de spruitjes en halveer.
- Doe in een mengkom en besprenkel royaal met zout, peper en olie. Leg op een bakplaat met bakpapier. Leg de blaadjes salie erop. Schuif gedurende 25-30 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten.
- Besprenkel de gnocchi met olie. Hussel na 15 minuten door de groenten.
- Snipper de sjalot. Bak in een koekenpan in olie tot glazig. Hak de champignons en knoflook fijn (zie tip). Voeg bij de sjalot en bak mee.
- Hak de peterselie fijn (incl. dunne steeltjes) en ris de tijm. Voeg bij de champignons, samen met de baharat-kruiden en havercuisine. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg op elk bord wat waterkersblaadjes en serveer daarop de geroosterde groenten en gnocchi. Garneer met de paddenstoelensaus.
- Tijd en zin? Hak voor de ultieme smaakbeleving de sjalot, knoflook en champignons zo fijn mogelijk.