Geroosterde venkel met een speklapje, aardappeltjes en sla
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Aardappelen
- 2 stuk(s) Venkel
- 4 stuk(s) Speklapje
- 1 krop(pen) Romaanse sla
In Huis
- 1 tl Tijm
- 3 el Olijfolie
- 1 el Balsamicoazijn
- 1 tl Mosterd
- snufje(s) Suiker
- om te bakken Olijfolie om te bakken
- om te bakken Boter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt elders deze week ook romaanse sla nodig.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet een pan op met een laagje water en breng aan de kook.
- Snij de venkel doormidden en verwijder de stengels. Haal eventueel een stukje van het kontje als dat niet zo mooi is en snij daarna in plakken van een halve centimeter. Leg de venkelplakken in een ovenschaal (evt op een vel bakpapier). Besprenkel met de olijfolie, wat peper, zout en de tijm. Hussel met je handen voorzichtig om zodat alles goed bedekt is en schuif het geheel in de oven voor circa 25 minuten.
- Schil de aardappels, snij in stukjes en kook 5 minuten voor. Verwarm in een pan wat boter met olie en bak de aardappeltjes op hoog vuur bruin aan. Schud af en toe de pan en zet het vuur lager als het echt te hard gaat.
- Bak tegelijkertijd de speklapjes in een koekenpannetje totdat ze mooi bruin zijn.
- Maak in de tussentijd de sla klaar. Doe in een mok of bekertje 3 el olijfolie, 1 el balsamico, 1 tl mosterd, een klein schepje suiker, wat zout en wat peper en klop stevig met een vork tot een mooie gladde vinaigrette. Snij de romaanse sla in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Meng goed met de vinaigrette.
- Check of de venkel gaar genoeg is naar je smaak en serveer met de speklapjes, aardappels en sla.