Geroosterde tomatensoep
Snel klaar, Voorgerecht, Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks Doré aardappel
- 1 stuks rode ui
- 6 stuks pomodori tomaten
- naar smaak peterselie
In Huis
- 2 teen knoflook (in de schil)
- olie om te bakken
- 1.5 blokje (voor 500ml) groentebouillon
- 750 ml water
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Schil de aardappel en snij in blokjes. Snij de rode ui in partjes en de tomaten in kwarten.
- Verdeel de aardappel, ui en tomaat in een ovenschaal. Leg de tenen knoflook ertussen en besprenkel het geheel met olie en zout en peper. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Verwarm olie in een soeppan. Knijp de knoflook uit het velletje in de pan. Voeg ook de groentes uit de oven toe. Verkruimel de bouillonblokjes in de pan en voeg het water toe. Breng aan de kook.
- Hak de peterselie grof.
- Pureer de groentes en serveer de geroosterde tomatensoep samen met de vers gehakte peterselie.