Geroosterde sweet dumpling, pepersteak, roodlof met kaneel en bulgur
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 sweet dumpling pompoen
- 2 struikjes roodlof
- 4 pepersteak
- 4 takjes tijm
- 1 sjalot
- 1 handje rucola
In Huis
- 300 gram bulgur
- 100 ml olijfolie (extra vierge)
- 30 ml rode wijnazijn
- 30 ml groentebouillon
- 1 tl bruine suiker
- 4 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie om te bakken
- boter of olijfolie
- 2 tl kaneelpoeder
- 4 el balsamicoazijn
- 1 citroen
Recept stappen
- Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de oven voor op 190° C. Snij de sweet dumpling in wiggen (je hoeft hem dus niet te schillen) en verwijder het zaad (en de zgn. wratjes). Meng 100 ml olijfolie, azijn, bouillon, tijm en suiker. Leg de sweet dumpling en de ongepelde knoflook in een ovenschaal. Schenk de saus over de groenten in de schaal. Bak ca. 45 minuten in het midden van de oven.
- Maak in de tussentijd het roodlof. Snipper de sjalot en snij de roodlof grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten aan. Voeg de roodlof toe en roerbak mee totdat het begint te slinken. Schep het kaneelpoeder erdoor.
- Verhit intussen boter of olie in een pan en bak de pepersteaks ca. 3 minuten per kant goudbruin, op middelhoog vuur. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Laat na het bakken nog even rusten onder een stuk aluminiumfolie.
- Haal de sweet dumpling uit de oven. Leg op een schaal en hou warm. Kook de vloeistof die is achter gebleven samen met de balsamico in tot een siroop. Serveer deze samen met de knoflook bij de sweet dumpling. De knoflook kun je uitknijpen op de pompoen.
- Schep de rucola door de bulgur en breng op smaak met peper, zout wat citroensap en olijfolie. Serveer met de sweet dumpling en de roodlof.