Geroosterde peen met pesto en Kinderdijker oud
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 stuks peen
- naar smaak Kinderdijker oud
- naar smaak pesto Hollandaise
In Huis
- 30 gram pijnboompitten (optioneel)
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de peen. Snij door de lengte in vieren. Meng de peen met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de wortels in 25-30 minuten beetgaar in de oven.
- Optioneel: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot het begint te kleuren, laat afkoelen.
- Rasp de kaas grof.
- Leg de wortels op een mooie schaal. Besprenkel met pesto en bestrooi met de kaas.
- serveer dit gerecht bij een stuk vlees of vis met aardappeltjes uit de oven.