Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Geroosterde peen met pesto en Kinderdijker oud

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 3 stuks peen
  • naar smaak Kinderdijker oud
  • naar smaak pesto Hollandaise

In Huis

  • 30 gram pijnboompitten (optioneel)
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de peen. Snij door de lengte in vieren. Meng de peen met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de wortels in 25-30 minuten beetgaar in de oven.
  3. Optioneel: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot het begint te kleuren, laat afkoelen.
  4. Rasp de kaas grof.
  5. Leg de wortels op een mooie schaal. Besprenkel met pesto en bestrooi met de kaas.
  6. serveer dit gerecht bij een stuk vlees of vis met aardappeltjes uit de oven.