Geroosterde pastinaak en regenboogpeen met honing en aioli
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram pastinaak
- 200 gram regenboogpeen
- 1 bol knoflook
- 3 takjes tijm
In Huis
- 2 el honing
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- 1 snufje rode pepervlokken
- 6 el mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de pastinaak in de lengte door de helft of als ze erg groot zijn in kwarten. Doe hetzelfde met de regenboogpeen.
- Snij de bol knoflook (bij 4p) dwars doormidden zodat alle teentjes gehalveerd zijn.
- Leg de pastinaak, regenboogpeen en knoflook op de ovenplaat. Meng de honing met de olijfolie en schenk over de pastinaak en regenboogpeen. Zorg dat ze goed met de honing bedekt worden. Je kunt ze ook inkwasten met honing.
- Bestrooi met de pepervlokken en wat tijmblaadjes. Bak gaar en goudbruin in het midden van de oven in ca. 40 minuten.
- Neem 6 teentjes (bij 4p) van de knoflook uit de oven en knijp ze uit in de mayonaise. Roer goed door.
- Serveer de wortelgroenten met de aioli.
- Serveer met een eenvoudige koolsalade van groene kool (zie recept groene koolsalade met yoghurtdressing).