Geroosterde pastinaak en aardappel met frittata van raapstelen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Pastinaak
- 800 g La Ratte aardappels
- 1 stuk(s) Citroen
- 2 zak(ken) Raapstelen
- 1 krop(pen) Romaine sla
- 120 g Hollandse Gruyere
- 8 stuk(s) Eieren
In Huis
- 1 tl Gedroogde tijm
- besprenkelen Olijfolie (extra vierge)
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Witte wijnazijn
- 1 tl Dijonmosterd
- Olie om te bakken
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Verhit de oven tot 200 graden. Zet alvast een pan met een laagje licht gezouten water op voor de pastinaak en aardappelen.
- 2. Schil de pastinaak en aardappelen en snij in grove stukken. Kook/stoom ze met deksel op de pan in 8minuten bijna gaar. Laat uitlekken.
- 3. Doe de pastinaak en aardappelen in een grote ovenschaal en knijp de citroen er over uit. Doe de uitgeknepen citroenhelften ook in de schaal en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vervolgens de tijm toe en besprenkel met olijfolie extra vierge. Meng goed en zet de ovenschaal ca. 20-25 minuten in de oven.
- 4. Maak de fritatta 15 minuten voordat de aardappelen en pastinaken gaar zijn.
- 5. Was de raapstelen, verwijder alleen de worteltjes (niet de stelen) en laat ze met aanhangend water slinken in een diepe pan. Doe ze in een vergiet en druk er zo veel mogelijk water uit. Hak ze grof.
- 6. Snij de romaine sla in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Maak een simpele vinaigrette van olie, azijn, mosterd, peper en zout.
- 7. Rasp de Hollandse Gruyere kaas.
- 8. Klop de eieren los met de geraspte kaas, zout en peper en meng er de raapstelen door. Doe het eimengsel in een koekenpan met wat olie. Draai het vuur lager en laat de fritatta garen, eventueel met deksel.
- 9. Snij de fritatta in 4 stukken (bij 4p). Serveer de pastinaak en aardappelen met de stukken fritatta en de frisse little gem sla.
- <br>Let op: elders deze week heb je ook Hollandse Gruyere en Romaine sla nodig.