Geroosterde paarse bloemkool met peterselie-yoghurtsaus
Vegetarisch, Snel klaar
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram, ca. paarse bloemkool
- 10 gram peterselie
- 150 ml Griekse yoghurt
In Huis
- 4 el olie om te bakken
- 0.5 tl knoflookpoeder
- 0.5 tl paprikapoeder
- 0.25 tl chilivlokjes
- 1 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de bloemkool en snij in roosjes. Snij de steel in dunne plakjes.
- Verdeel de bloemkool over een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Meng de olie samen met de knoflookpoeder, paprikapoeder en chilivlokjes in een bakje. Smeer de roosjes in met het kruidenolie mengseltje en bak 20-25 minuten in de oven.
- Maak het yoghurtsausje. Hak de peterselie fijn en meng samen met de olijfolie extra vierge en wat zout en peper door de yoghurt.
- Haal de bloemkool uit de oven als deze bruin en krokant is. Laat even afkoelen en serveer samen met de yoghurtsaus.