Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Geroosterde paarse bloemkool met peterselie-yoghurtsaus

Vegetarisch, Snel klaar

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Geroosterde paarse bloemkool met peterselie-yoghurtsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram, ca. paarse bloemkool
  • 10 gram peterselie
  • 150 ml Griekse yoghurt

In Huis

  • 4 el olie om te bakken
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.25 tl chilivlokjes
  • 1 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de bloemkool en snij in roosjes. Snij de steel in dunne plakjes.
  3. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier bedekte bakplaat.
  4. Meng de olie samen met de knoflookpoeder, paprikapoeder en chilivlokjes in een bakje. Smeer de roosjes in met het kruidenolie mengseltje en bak 20-25 minuten in de oven.
  5. Maak het yoghurtsausje. Hak de peterselie fijn en meng samen met de olijfolie extra vierge en wat zout en peper door de yoghurt.
  6. Haal de bloemkool uit de oven als deze bruin en krokant is. Laat even afkoelen en serveer samen met de yoghurtsaus.