Geroosterde groenten met yoghurtsausje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram aardappel
- 300 gram yacon
- 300 gram spruiten
- 2 stuks ui
- 1 stuks prei
- 1 stronkje paksoi
- 1 el peterselie
- 200 ml Bulgaarse yoghurt
In Huis
- naar smaak olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 tl bieslook
- 1 tl basilicum
- naar smaak citroensap (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de aardappel en yacon in blokjes, schoon de spruiten en halveer. Snij de ui in grote stukken.
- Leg de aardappel, yacon, spruitjes en ui op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met olie, zout, peper, paprika poeder en kerrie poeder.
- Plaats de groentes 30-35 minuten in de oven tot deze gaar en bruin zijn
- Snij de prei in de lengte, maak schoon en snij in halve ringen. Snij de paksoi in gelijken stukken. Voeg de prei en paksoi het laatste kwartier bij de groentes in de oven.
- Pers de knoflook, hak de peterselie en voeg samen met de bieslook en basilicum bij de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat citroensap.
- Haal de groenten uit de oven als deze gaar en bruin gekleurd zijn en serveer samen met de yoghurtdip.