Geroosterde groenten met linzen, feta en hazelnoot
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Knolselderij
- 600 g Regenboogpeen
- 1 stuk(s) Banaansjalot
- 1 het hart Bleekselderij
- 2 blikje(s) Puy linzen
- 1 pakje(s) Feta
- 75 g Hazelnoten
- 2 el Verse munt
In Huis
- 8 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Balsamicoazijn
Recept stappen
- NB. je hebt elders deze week ook bleekselderij en peen nodig.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de knolselderij schoon. Snij met een groot mes de grove modderige delen eraf en ga dan verder met een dunschiller. Snij in plakken van 1 cm, dan in repen van 2 cm en halveer de repen nog eens.
- Schil de wortels, snij in de lengte in kwarten en halveer. Verdeel de knol en wortel over een bakplaat. Besprenkel de groenten met de helft van de olie, breng op smaak met peper en zout en rooster ca. 30-35 min in de oven. Schep regelmatig om.
- Snipper de sjalot en snij het hart van de bleekselderij (het binnenste deel) fijn zodat je ongeveer evenveel sjalot als bleekselderij hebt.
- Fruit in een soeppannetje met dikke bodem de sjalot en bleekselderij even goed aan. Voeg als de ui en bleekselderij zacht is een klein beetje van het vocht uit een blikje linzen toe. Laat dan de linzen zelf uitlekken in een zeef. Voeg de uitgelekte linzen bij de ui en laat zachtjes een paar minuten warm worden.
- Verhit een droge koekenpan en rooster de hazelnoten in 2 min, blijf erbij zodat ze niet aanbranden. Laat afkoelen, hak grof.
- Snij de feta in kleine stukjes. Snij de munt fijn. Meng in een kommetje de andere helft van de olie en de balsamicoazijn.
- Check of de groenten gaar zijn. Het lekkerst is om nu alles goed door elkaar te husselen – linzen, groenten, feta, noten en olie/balsamico mengsel - en dan direct te serveren. Laat alleen de munt apart zodat iedereen dat naar smaak kan doen.
- PS. De kans dat je wat over hebt is groot, maar dat is erg lekker voor de lunch de volgende dag met wat frisse blaadjes sla erbij.