Geroosterde gnocchi met spinazie, kastanjechampignons en pittige truffelkaas
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks sjalot
- 300 gram knolselderij
- 600 gram gnocchi
- 400 gram gemengde champignons
- 120 gram pittige truffelkaas
- 400 gram spinazie
In Huis
- olie om te bakken
- klont boter om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 3 el peterselie
- naar smaak pijnboompitjes (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwarm olie en boter in een grote afdekbare koekenpan of wok.
- Snij de sjalot in partjes. Schil en snij de knolselderij in blokjes van ca. 1 cm. Fruit de sjalot en knolselderij op zacht vuur. Voeg wat zout en peper toe.
- Besprenkel de gnocchi met ruim olie. Bak 15 minuten in de oven. Hussel tussendoor om.
- Snij de champignons in vieren en verwijder evt. het kluitje van de bundelzwam. Bak op hoog vuur mee vanaf dat de sjalot glazig is. Draai het vuur zachter als de champignons wat gebruind zijn, voeg nog een beetje zout en peper toe. Zet het vuur zachter en schep af en toe om.
- Hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Rasp de pittige truffelkaas.
- Voeg de knoflook en spinazie bij de champignons. Laat de spinazie slinken terwijl je omschept.
- Roer de pittige truffelkaas (hou een beetje apart voor de garnering) door de spinazie. Warm goed door en garneer met de peterselie en de rest van de pittige truffelkaas. Serveer met de geroosterde gnocchi.
- Bestrooi met wat geroosterde pijnboompitjes of andere nootjes/pitjes als je dat in huis hebt.