Geroosterde bloemkool met yoghurt-kerriedressing, Âlde fryske, nigellazaad, cornichons en kruiden-couscous
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 1 el citroensap
- 200 ml yoghurt
- 1 el nigellazaad
- 250 gram couscous
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks courgette
- 1 bosje dragon en dille
- 10 gram krulpeterselie
- 80 gram cornichons (uitgelekt)
- 100 gram Âlde Fryske kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tl honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes (zie tip). Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten gaar in de oven. Hussel halverwege.
- Pers de aangegeven hoeveelheid citroensap. Maak in een grote saladeschaal een dressing van het citroensap, yoghurt, olijfolie extra vierge, kerriepoeder, honing en het nigellazaad. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
- Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Snipper de rode ui. Bak in wat olie in een koekenpan. Snij de courgette in stukjes van 1 cm. Voeg bij de ui als hij glazig is. Bak ca. 5 minuten mee.
- Ris de dragon. Hak samen met de dille en krulpeterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Roer samen met een goede scheut olijfolie extra vierge, ui en courgette door de gare couscous. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Snij de augurkjes in stukjes en de Âlde Fryske in kleine blokjes van 0,5 cm. Meng samen met de gare bloemkool door de yoghurtdressing.
- Serveer de couscous met de romige bloemkool.
- Je kunt de kleinere bladstengels ook meebakken in de oven!