Geroosterde bloemkool met romige kerriedressing, Skylger pikante kaas, nigellazaad, augurkjes, radijs en kruiden-couscous
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 200 gram Bulgaarse yoghurt
- 1 el nigellazaad
- 200 gram couscous
- 0.5 bosje radijs
- 1 bosje dille
- 150 gram skylger pikante kaas
- 0.5 potje augurkblokjes (uitgelekt)
In Huis
- olie om in te bakken
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl kerriepoeder
- 0.5 tl suiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten gaar in de oven.
- Maak in een grote saladeschaal een dressing van het citroensap, yoghurt, olijfolie extra vierge, kerriepoeder, suiker en het nigellazaad. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
- Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Snij de radijs in kleine partjes.
- Hak de dille fijn. Roer samen met de radijs en een goede scheut olijfolie extra vierge door de gare couscous. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Snij de kaas in kleine blokjes van 0,5 cm. Meng samen met de (uitgelekte) blokjes augurk en gare bloemkool door de yoghurtdressing. Voeg eventueel extra augurkjes naar smaak toe.
- Serveer de couscous met de romige bloemkool.