Geroosterde bloemkool met romige kerriedressing, Skylger pikante kaas, nigellazaad, augurkjes, koolrabi en kruiden-couscous
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 200 gram Bulgaarse yoghurt
- 1 el nigellazaad
- 200 gram couscous
- 1 stuks koolrabi
- 0.5 bosje radijs
- 1 bosje dille
- 150 gram skylger pikante kaas
- 0.5 potje augurkblokjes (uitgelekt)
In Huis
- olie om in te bakken
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tl honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes (zie tip). Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten gaar in de oven.
- Maak in een grote saladeschaal een dressing van het citroensap, yoghurt, olijfolie extra vierge, kerriepoeder, honing en het nigellazaad. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg
- Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Schil de koolrabi grondig, met name de onderkant en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Snij de radijs in partjes.
- Hak de dille fijn. Roer samen met de koolrabi, radijs en een goede scheut olijfolie extra vierge door de gare couscous. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Snij de kaas in kleine blokjes van 0,5 cm. Meng samen met de (uitgelekte) blokjes augurk en gare bloemkool door de yoghurtdressing. Voeg eventueel extra augurkjes naar smaak toe.
- Serveer de couscous met de romige bloemkool.
- Je kunt de kleinere bladstengels ook meebakken in de oven!