Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Geroosterde bloemkool met romige kerriedressing, nigellazaad, augurkjes, koolrabi, amandelschaafsel en kruiden-couscous

Vegan

  • Totale tijd minuten
Bloemkool radijs amandelen couscous | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 120 gram amandel yoghurt
  • 1 el nigellazaad
  • 200 gram couscous
  • 1 stuks koolrabi
  • 1 bosje dille
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 0.5 potje augurkblokjes (uitgelekt)

In Huis

  • olie om in te bakken
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl agavesiroop
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes (zie tip). Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten gaar in de oven.
  3. Rooster het amandelschaafsel op zacht vuur in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bordje.
  4. Maak in een grote saladeschaal een dressing van de amandelyoghurt, citroensap, olijfolie extra vierge, kerriepoeder, agave en het nigellazaad. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
  5. Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  6. Schil de koolrabi grondig, met name de onderkant en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Snij de radijs in partjes.
  7. Hak de dille fijn. Roer samen met de koolrabi, radijs en een goede scheut olijfolie extra vierge door de gare couscous. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Meng de (uitgelekte) blokjes augurk en gare bloemkool door de amandelyoghurtdressing. Voeg eventueel extra augurkjes naar smaak toe.
  9. Serveer de couscous met de romige bloemkool en bestrooi met het amandelschaafsel.
  10. Tip: Je kunt de kleinere bladstengels ook meebakken in de oven.