Geroosterde bloemkool met ras el hanout, zomertabouleh en gerookte tofu
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Bloemkool
- 1 tl Tijmblaadjes
- 800 g Tuinbonen
- 1 stuk(s) Courgette
- 200 g Tomaten
- 4 takje(s) Koriander
- 250 pak(ken) Gerookte tofu
In Huis
- 2 tl Ras el hanout
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 teen Knoflook
- 240 g Bulgur
- 4 el Citroensap
- 2 el Plantaardige olie
- 25 g Walnoten
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 200° C.
- 1. Snij de bloemkool in plakken en doe in een schaal. Meng de ras el hanout met de helft van de olijfolie en de tijmblaadjes. Knijp er de knoflook bovenuit en meng. Schenk over de bloemkool en bestrooi met wat zout. Hussel goed om. Doe over in een grote ovenschaal of op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
- 2. Dop de tuinbonen en blancheer ze 4-5 minuten in kokend water. Spoel af onder de koude kraan. Verwijder het velletje van de tuinbonen door ze voorzichtig tussen duim en wijsvinger uit het velletje te knijpen. Hou apart.
- 3. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing. Meng met de andere helft van de olijfolie en het citroensap. Snij de courgette en tomaten heel fijn. Hak de koriander. Meng courgette, tomaten, koriander en tuinboontjes door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper.
- 4. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan. Snij de tofu in plakken en bak om en om goudbruin. Bestrooi met een beetje zout.
- 5. Hak de walnoten grof. Haal de bloemkool uit de oven en bestrooi met de gehakte walnoten.
- 6. Serveer met de bulgur en gebakken tofu.