Geroosterde bloemkool met vegan kerrie-yoghurtdressing, augurkjes en kruidenbulgur
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram bloemkool
- 200 gram bulgur
- 200 ml vegan yoghurt
- 1 el nigellazaad
- 1 stuks rode ui
- 1 stengels bleekselderij
- 1 stuks courgette
- 15 gram dille
- 7.5 gram peterselie
- 60 gram amandelschaafsel
- 100 gram hart van de bleekselderij
- 80 gram augurkjes mini zoet/zuur
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tl agavesiroop
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes (zie tip). Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten gaar in de oven. Hussel halverwege.
- Breng de bulgur in dubbele hoeveelheid water aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken, tot het water is opgenomen en de bulgur gaar is. Laat even staan.
- Maak in een grote slakom een dressing van de witte wijnazijn, vegan yoghurt, olijfolie extra vierge, kerriepoeder en agavesiroop en het nigellazaad. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
- Verwarm wat olie in een koekenpan. Snij de ui in dunne halve ringen en fruit glazig. Snij de bleekselderij in plakjes en bak mee. Snij de courgette in stukjes van 1 cm. Voeg toe als ui de glazig is. Bak ca. 5 minuten mee, ze mogen een bite houden.
- Hak de dille en peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Roer samen met de groenten uit de pan en een goede scheut olijfolie extra vierge door de gare bulgur. Breng (goed) op smaak met peper en zout.
- Bak het amandelschaafsel zachtjes bruin en knapperig in een droge koekenpan. Blijf erbij, het kan hard gaan!
- Snij het hart van de bleekselderij (het middelste lichtgroene en malse deel) in dunne plakjes. Snij de augurkjes in stukjes. Meng samen met de bloemkool door de yoghurtdressing.
- Serveer de bulgur met de geroosterde bloemkool. Garneer met het amandelschaafsel.
- Je kunt de kleinere bladstengels ook meebakken in de oven!