Geroosterde bietencarpaccio met Griekse yoghurt en bieslook
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 700 gram rode bieten
- 250 gram Griekse yoghurt
- naar smaak raapsteel
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie extra vierge
- 1 kneepje citroensap (mag uit flesje)
- 2 el bieslook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de bieten met een dunschiller en snij in mooie dunne plakken van max 0.5 cm. Leg ze dakpansgewijs op bakpapier in een ovenschaal of braadslee. Bestrooi met zout en peper (liefst uit de molen) en besprenkel met wat olie en balsamicoazijn en schuif in de oven voor ca. 30 minuten.
- Snij de knoflook heel fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, peper, zout en een kneepje citroensap. Snij de bieslook fijn.
- Was de raapsteel. Verwijder, als die er zijn, de worteltjes van de raapsteel en spoel af.
- Check de bieten. Haal ze uit de oven als je gemakkelijk met een vork erin kan prikken. Laat even een beetje afkoelen en verdeel over kleine bordjes. Verdeel op het laatst wat van de yoghurtsaus over de bietencarpaccio en garneer met bieslook en de raapsteel. Serveer als voor of bijgerecht.
- 1. Heb je mierikswortelcrème in huis, meng naar smaak wat door de yoghurt. 2. Ook lekker met een stukje brood!