Geroosterde bataat, prei, bloemkool en Nicola aardappels met kikkererwten en romescosaus
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram Frieslander aardappels
- 2 stuks prei
- 200 gram paarse bataat
- 800 gram bloemkool
- 2 blikje kikkererwten
- 50 gram hazelnoten
- 1 bakje panko met gerookte paprikapoeder
- 180 gram gegrilde paprika uitlekgewicht
- 4 el olie uit het potje
- 1 bosje krulpeterselie
In Huis
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
- olie om te bakken
- 1 el rode wijnazijn
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels en snij in stukjes van ca. 2 cm. Kerf de prei in de lengte in en spoel evt. zand eruit. Snij in stukken van 2 cm. Schil de bataat en snij in blokjes van ca. 2 cm. Snij de steel van de bloemkool in stukjes en maak roosjes.
- Hak de knoflook fijn. Giet de kikkererwten af.
- Meng alle groenten en aardappels samen met de knoflook, kikkererwten, tijm, een flinke scheut olie en wat zout en peper op een grote met bakpapier beklede bakplaat of twee als het te krap wordt – het is lekker als het wat krokant wordt. Rooster 20-25 minuten.
- Maak intussen de romescosaus. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat een beetje afkoelen.
- Doe de hazelnoten, panko met paprikapoeder en rode wijnazijn in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer met 3 el (bij 4p) water. Haal de paprika's uit het potje, voeg toe. Voeg de aangegeven hoeveelheid olie uit het potje toe. Maal tot een grove zachte saus en breng goed op smaak met zout en peper.
- Haal de groenten uit de oven en meng ze met de helft van de romescosaus. Zet ze nog 5 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Hak de krulpeterselie fijn. Garneer de groenten met de peterselie en serveer met de rest van de romescosaus.
- Goed om te weten: in het bakje panko zit bij 4p 1 tl gerookte paprikapoeder en ca. 40 gram panko. Bij 2p de helft.