Geroosterde aubergine, munt en tahinsaus, bleekselderij-omelet en ovenaardappels
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Aubergine
- 6 stuk(s) Eieren
- 2 stengel(s) Bleekselderij
- 1 takje(s) Koriander
- 3 takje(s) Munt
- 1 stuk(s) Lente-ui
- Brood
In Huis
- 600 g Aardappelen
- 3 el Olijfolie
- 4 el Tahin
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 el Citroensap
- 2 el Boter
- 3 el Granaatappelpitjes
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven tot 200 ˚C.
- Schil de aardappels en kook ze 15 minuten. Laat een beetje afkoelen en verwijder de schil. Snij in stukken en leg op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en besprenkel met de olijfolie. Schep voorzichtig om. Bak ongeveer 35 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Prik de aubergines in met een vork. Leg ze tegelijkertijd met de aardappels in de oven.
- Maak in de tussentijd de saus voor de aubergine. Meng de tahin met het citroensap. Pers de knoflook erboven uit en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de boter in een grote koekenpan. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en bak 5 minuten zachtjes aan in de boter. Verdeel over de bodem van de pan.
- Kluts de eieren en breng op smaak met zout en peper. Schenk over de bleekselderij. Bestrooi met korianderblaadjes. Laat garen op laag vuur.
- Check na 30 minuten of de aubergines helemaal gaar zijn. Verwijder dan de schil. Laat het kroontje zitten. Plet de aubergines grof met een vork op een platte schaal. Schep er de tahinsaus over. Bestrooi met granaatappelpitten, muntblad en ringetjes lente-ui. Serveer met de aardappels en de omelet. Geef er stukjes brood of pita bij om de aubergine mee op te lepelen.