Geroosterde aardpeer met een grie en hazelnotensalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g aardpeer
- 100 g grie naturel (feta)
- 2 zakje(s) gemengde sla
In Huis
- 1 tl zout
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 2 blaadje(s) laurier
- 80 g hazelnoten
- 1 tl hazelnoot olie
- 1 stuk(s) citroen
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Borstel de aardperen goed schoon onder koud stromend water. Snijd ze in de lengte door de helft of in kwarten afhankelijk van de dikte. De plakken mogen niet meer dan 1,5 cm dik zijn.
- Doe ze in een ovenschaal , bestrooi met zout en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Meng zodat ze met olie bedekt worden. Leg de laurierblaadjes ertussen. Zet 35 minuten in het midden van de oven. Schud na 20 minuten even om.
- Rooster in de tussentijd de hazelnoten lichtbruin in een droge koekenpan. Hak ze grof en bestrooi met wat zout.
- Meng de hazelnootolie met de olijfolie (1 eetlepel) en sprenkel over de aardperen. Knijp er wat citroensap over en bestrooi met peper. Breng op smaak met zout en peper. Schep even voorzichtig door. Bestrooi met de hazelnoten, de verbrokkelde grie en de gemengde sla.
- <br>Tip: ook lekker met een omelet of een vleesvervanger.