Geroosterde aardpeer en regenboogpeen met dorade
Vis
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram aardpeer
- 600 gram regenboogpeen
- 1 stuks ui
- 4 stuks dorade
In Huis
- 2 el olijfolie (voor de groenten)
- 6 takjes tijm
- naar smaak zout en peper
- 4 el honing
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardpeer en regenboogpenen. Snij de strookjes ter dikte van de penen.
- Leg de aardpeer en penen in een ovenschaal. Voeg de olijfolie, tijm, zout en peper en honing samen in een bakje, Giet de marinade over de groentemix heen.
- Leg het geheel in de oven en laat voor ongeveer 30 minuten staan. Draai regelmatig even om, zodat alles gelijkmatig gaar wordt.
- Warm de laatste 10 minuten de olie op en kerf ondertussen de huid van de dorade een paar keer schuin in. Bestrooi de andere kant met peper en zout. Bak in hete olie op de huid ca. 5 minuten en draai op het laatst nog even om.
- Serveer de geroosterde groenten met de dorade.