Geroosterd broodje met gebakken oesterzwammen en gekaramelliseerde uien
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 300 gram oesterzwammen
- 8 sneetjes ciabatta
- naar smaak crème fraîche
- 100 gram Sikkenpit oude geitenkaas
- naar smaak rucola
In Huis
- 40 gram roomboter
- 1 tl suiker
- 2 el rode wijnazijn
Recept stappen
- Snij de ui in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de ui (op laag vuur) tot hij zacht is en bruin begint te worden.
- Voeg de suiker en azijn toe. Bak verder tot de ui lekker zacht en gekaramelliseerd is. Haal van het vuur.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de oesterzwammen hierin aan tot ze zacht beginnen te worden en bruine randjes krijgen. Bestrooi met zout en peper uit de molen.
- Snij de ciabatta in 8 gelijke sneetjes en rooster bruin en knapperig.
- Smeer wat crème fraîche op de broodjes. Beleg de sneetjes met wat kaasplakjes en dan de oesterzwammen. Schep er wat gekaramelliseerde ui over en maak af met een beetje rucola