Gerookte paprika-chili runderschnitzel met chinese koolsalade en portobello
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks portobello
- 250 g Chinese kool
- 4 stuk(s) runderschnitzel
In Huis
- 25 g pijnboompitten
- 1 stuk(s) sinaasappel
- om te bakken olie
- 2 tl grove mosterd
- 4 el olijfolie (extra vierge)
- 3 teentje(s) knoflook
- 10 g bladpeterselie
- 1 tl chilivlokjes
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- om te serveren citroen
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Bereid de salade voor. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in ca. 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord. Borstel de portobello schoon en snij in kwarten. Pers de sinaasappel uit. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de portobello op hoog vuur ca. 5 min. Schenk de helft van het sinaasappelsap erbij en kook nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak in een schaal een dressing van de rest van het sinaasappelsap, de mosterd en extra vergine olijfolie. Snij de Chinese kool fijn. Voeg de Chinese kool en de nog warme portobello toe aan de dressing en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de salade met de pijnboompitten.
- Snij de knoflook in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de runderschnitzel met peper en zout en bak ca. 2 minuten aan iedere kant. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
- Voeg de knoflook, chilivlokken en paprikapoeder toe aan de pan en laat 1 minuut zachtjes bakken in het braadvet. Schenk over het vlees.
- Bestrooi met peterselie en serveer met een stukje citroen.
- Ook lekker met aardappels uit de oven.