Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gerookte makreelsalade

Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 stuks appel
  • 100 gram Bulgaarse yoghurt
  • 4 filet gerookte makreel

In Huis

  • 20 gram bieslook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 25 ml citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes. Was de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
  2. Snij de bieslook fijn en hou wat achter ter garnering. Meng samen met de paprikapoeder, olijfolie extra vierge, bleekselderij, appel en citroensap door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Haal de makreel van de huid en maak kleinere stukjes met behulp van een vork. Houd wat achter voor de garnering en meng de rest door de salade.
  4. Garneer de salade met de achtergehouden bieslook en makreel. Serveer op een broodje bij de lunch of op een toastje bij de borrel.