Gerookte makreel met kruidige roodlof en rijst
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks gerookte makreelfilets
- 4 stuks roodlof
- 1 stuks ui
In Huis
- 300 gram witte rijst
- naar smaak citroen (mag uit flesje)
- 2 tl sambal
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie om te bakken
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl kerriepoeder
Recept stappen
- Zet een pan met water op voor de rijst. De rijst moet 15 minuten koken en dan nog even staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de makreel in een ovenschaal en smeer in met citroen en sambal naar smaak.
- Bereid de groente voor. Snij de roodlof in dunne reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Zet, wanneer de rijst bijna klaar is, een wok op het vuur met wat olie en fruit daarin de specerijen heel even aan. Als de geur loskomt voeg je de ui en knoflook toe.
- Fruit tot de ui zacht is en voeg dan de roodlof toe. Roerbak deze even goed mee, zodat alles met de specerijen is bedekt.
- Voeg nu 2 el water toe, draai het vuur laag en laat met deksel een paar minuutjes stoven (circa 5 minuten). Maak op smaak met zout.
- Giet de rijst af en zet apart met deksel op de pan.
- Schuif intussen de makrelen in de oven om op te warmen. Dit duurt circa 5 minuten.
- Serveer de vis met de rijst en de groenten.