Gerookte makreel, bietenplakjes en lof in dillesaus met Beemster Valery uit de oven
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappelen Beemster Valery
- 1.5 bakje yoghurt
- 2 stuks lente-ui
- 1 bosje dille
- 2 stuks witlof
- 2 stuks roodlof
- 300 gram gerookte horsmakreel
- 2 pot rode bietenplakjes
- 0.5 bosje rucola
In Huis
- olie om te bakken
- 1 el Dijon mosterd
- 4 el mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20-25 minuten in de oven.
- Maak het sausje. Meng de yoghurt met de fijne (Dijon) mosterd. Snipper ca. 3 cm (bij 2p) van het wit van de lente-uit heel fijn en voeg bij de yoghurt. Snij het groen in dunne ringetjes en hou apart voor garnering. Hak de dille fijn en meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe een ruime eetlepel p.p. van de yoghurtsaus in een kommetje en leng aan met ca. 1 el mayonaise p,p. voor bij de aardappeltjes.
- Snij de rood- en witlof in ringen. Gebruik een vork om de makreel in stukjes te trekken. Giet de rode bietjes af, snij grof en doe in een schaal.
- Meng de bietjes met de saus. Schep de lof, makreel en rucola er voorzichtig doorheen. Garneer met lekker veel lente-ui ringetjes. Serveer de gebakken aardappels erbij met de yoghurt-mayonaisesaus.