Gerookte kipdijstukjes met aardappel-pastinaakpuree en spruitjes
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram gerookte kipdijstukjes
- 500 gram aardappelen Doré
- 200 gram pastinaak
- 200 gram spruitjes
- 1 stuks rode ui
In Huis
- 1 el boter
- 100 ml boter
- olie om in te bakken
Recept stappen
- Schil de aardappels en pastinaak en snijd ze in stukken. Kook ze in gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp met de boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer de spruitjes 5 minuten en giet af.
- Snijd de rode ui in halve ringen en de kipdijstukjes in reepjes.
- Verhit de olie in een pan en bak de spruitjes, rode ui en kipdijstukjes 5-7 minuten tot de spruitjes goudbruin zijn.
- Serveer de aardappelpuree met de spruitjes en kipdijstukjes en garneer met gehakte peterselie.