Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gerookte kipdijstukjes met aardappel-pastinaakpuree en spruitjes

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram gerookte kipdijstukjes
  • 500 gram aardappelen Doré
  • 200 gram pastinaak
  • 200 gram spruitjes
  • 1 stuks rode ui

In Huis

  • 1 el boter
  • 100 ml boter
  • olie om in te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels en pastinaak en snijd ze in stukken. Kook ze in gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp met de boter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Blancheer de spruitjes 5 minuten en giet af.
  3. Snijd de rode ui in halve ringen en de kipdijstukjes in reepjes.
  4. Verhit de olie in een pan en bak de spruitjes, rode ui en kipdijstukjes 5-7 minuten tot de spruitjes goudbruin zijn.
  5. Serveer de aardappelpuree met de spruitjes en kipdijstukjes en garneer met gehakte peterselie.