Gerookte kip met groene linzen in vinaigrette, veldsla, geroosterde radijsjes en radijsloofpesto
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 280 gram groene linzen
- 2 bosjes radijs
- 600 gram zoete aardappel oranje
- 300 gram gerookte kippendijstukjes
- 70 gram veldsla
- 2 stronkjes roodlof
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook (in de schil)
- 2 el mosterd
- 4 el balsamicoazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- 6 el milde olijfolie voor de pesto
- 1 tl citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de linzen en zet ze ruim onder koud water. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt gaar koken in ca. 25-30 minuten.
- Haal het groene loof van de radijsjes en bewaar voor straks – verwijder evt. lelijke of geel geworden blaadjes. Was de radijsjes, halveer ze en doe in een mengkom. Schil de zoete aardappel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Doe bij de radijs samen met de tenen knoflook. Voeg olie, peper en zout toe en hussel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 minuten in de oven.
- Leg het pakje gerookte kip in een kom heet water om op kamertemperatuur te laten komen.
- Maak de vinaigrette voor de linzen in een grote serveerschaal. Meng de mosterd met de balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Maak de pesto. Het zou mooi zijn als je ca. 15 gram p.p. aan loof hebt, maar de radijs komt natuurlijk niet uit een 3D printer 😊.
- Was het radijsloof en schud even uit. Doe in het bakje van de staafmixer. Maal fijn, samen met de milde olijfolie. Voeg als nodig nog een scheutje olie toe. Druk straks de gepofte knoflook uit de schil en pers fijn met een vork. Roer door de pesto samen met de citroensap en breng goed op smaak met peper en zout .
- Verwijder eventueel kluitjes van de veldsla en was met behulp van een slacentrifuge. Halveer de roodlof in de lengte en snij in halve ringen.
- Giet de linzen af als ze gaar zijn en meng door de vinaigrette, samen met de ovengroenten. Schep de roodlof en veldsla er voorzichtig doorheen. Serveer met de gerookte kip en de radijsbladpesto.