Geroerbakte spitskool met tofu, gember en sesamolie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 gram champignons
- 1 prei
- 1 struikje(s) spitskool
In Huis
- 300 g udonnoedels
- 200 g tofu
- 2 teentje(s) knoflook
- 3 cm gemberwortel
- 1 stuk(s) winterpeen
- 5 el olie
- 1 tl suiker
- 1 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1000 ml groentebouillon
- naar smaak koriander
Recept stappen
- Bereid de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel ze af om nagaren te voorkomen. Laat uitlekken en verdeel over vier diepe borden.
- Snij de tofu in blokjes. Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Snij de champignons, de prei en de wortel in plakjes. Snij de spitskool in de lengte in vieren.
- Verhit de olie tot zeer heet in een diepe koekenpan of wok en bak de tofu knapperig en een beetje bruin.
- Voeg de knoflook, champignons, prei en wortel toe en roerbak ca. 3 minuten tot beetgaar.
- Voeg de spitskool toe en roerbak nog ca. 1 minuut of totdat hij geslonken is.
- Voeg zout, suiker, sojasaus en sesamolie toe en schep om.
- Verdeel de groenten over de noedels.
- Verhit de bouillon en schenk over de groenten. Bestrooi met wat verse koriander.