Geroerbakte amsoi met oosterse omelet en hete ketjapsaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
![Dekrat Header](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/DeKrat-Header.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=f0686a6a986c3782f74f98115e9842fc)
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) rode peper
- 1 stuk(s) ui
- 2 bosje(s) amsoi
- 8 stuk(s) eieren
In Huis
- 1 teentje(s) knoflook
- om te bakken olie
- 4 el ketjap manis
- 2 tl citroensap
- 2 tl maizena
- 300 g mihoen
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- naar smaak zout
- 50 g boter
- naar smaak peterselie
Recept stappen
- Maak eerst de ketjapsaus. Verwijder zaad en zaadlijsten uit de peper en snijd fijn. Snijd de ui en de knoflook heel fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de rode peper even mee. Voeg de ketjap toe met wat citroensap en het water en laat dit 5 minuten zacht koken.
- Leng de maïzena aan met wat water en roer door de saus. Kook zachtjes tot de saus bindt. Zet weg tot gebruik.
- Stoom de amsoi enkele minuten tot beetgaar en houd warm.
- Bereid de mihoen volgens gebruiksaanwijzing. Klop de eieren iets los met het vijfkruidenpoeder en wat zout. Verhit de boter in een grote koekenpan ̽ (niet bruin laten worden) en giet het eiermengsel in de pan.
- Bak een mooie omelet. Vouw de omelet dubbel , bestrooi met peterselie en snijd hem in vier stukken.
- Verdeel de mihoen over vier borden en leg er wat van de amsoi op.
- Sprenkel de ketjapsaus er over en leg de omelet er naast.