Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gepofte chioggiabiet en gerookte mozzarella met bloedsinaasappel, pompoenpitjes, winterpostelein en witte balsamicodressing

  • Waarvan Oventijd minuten
  • Totale tijd minuten
Gepofte chioggiabiet en mozzarella met bloedsinaasappel, pompoenpitjes, waterkers en witte balsamicodressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks chioggia bieten
  • 20 gram pompoenpitten
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 2 stuks bloedsinaasappelen
  • handje winterpostelein
  • 2 bollen gerookte mozzarella

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Voorbereiding: 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schrob de bietjes, laat kop en staart zitten. Halveer ze op zo’n manier dat de boven- en onderkant intact blijven. Leg ze met de snijkant naar beneden in een ovenschaal op een paar druppels olie. Bestrooi met zout. Schuif gedurende 45 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  2. Bak de pompoenpitten in een droge koekenpan op zacht vuur, blijf erbij, het kan snel aanbranden. Doe in een bakje en bewaar tot gebruik. Maak de dressing van de witte balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, peper en voldoende zout als tegenhanger van de zoete biet.
  3. Serveren: 3. Snij de bieten in mooie dunne plakjes van maximaal (!) een halve centimeter dik. Probeer op 7 plakjes per persoon te komen. Trek de schilletjes er vanaf. Snij de sinaasappel in dunne plakjes en snij de schil eraf. Snij de plakjes in vieren.
  4. Haal voor elk bordje een 10-tal mooie blaadjes winterpostelein af, bewaar de steeltjes, die kunnen door de puree! Schik de blaadjes, chioggiabiet en sinaasappel mooi op de bordjes en zet afgedekt weg tot gebruik. Je wil het bij serveren op kamertemperatuur hebben.
  5. Scheur de gerookte mozzarella in stukken en verdeel over de borden. Verdeel de dressing over de borden en bestrooi met de gebakken pompoenpitjes.
  6. Let op: Haal de mozzarella op tijd uit de koeling, je wil deze op kamertemperatuur serveren. Je hebt ook sinaasappelrasp nodig voor het dessert.