Gepofte biet met geitenkaas en walnoten
Vegetarisch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram Sikkepit oude geitenkaas
- 600 gram gekleurde bieten
In Huis
- naar smaak olie
- 80 gram walnoten
- 4 tl honing
- naar smaak tijm
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de bieten en dep ze daarna goed droog.
- Wikkel de bieten per stuk in aluminiumfolie samen met een scheut olijfolie en wat zout en peper. Pof de bieten in de oven.
- Rasp ondertussen de kaas en hak de walnoten in grove stukken.
- Haal de bieten na ca. een uur uit de oven en snij er een diep kruis in. Verdeel de geitenkaas en vul de bieten. Giet de honing erover en bestrooi met de tijm en walnoten. Zet de gevulde bieten ca 15 minuten terug in de oven zonder de aluminiumfolie (zie tip).
- Serveer de bieten als bijgerecht of voorgerecht.
- Rooster op het laatste de bieten op een met bakpapier beklede bakplaat, of in een ovenschaal, zodat de inhoud niet in de oven lekt.