Gepofte bataat met yoghurtsausje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram oranje bataat
- 200 ml Bulgaarse yoghurt
In Huis
- olijfolie om in te bakken
- 4 tenen knoflook
- 1 klont boter
- 2 stuks lente-ui
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de bataat (ongeschild) in de lengte. Leg de helften op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en vouw dicht. Leg op een bakplaat in de oven en leg de knoflooktenen met schil (neem een beetje flinke) erbij. Pof ca. 35minuten.
- Haal de knoflook uit de oven en druk uit de schil. Prak met een vork in een kommetje fijn. Voeg de yoghurt bij de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snij de lente-ui in ringetjes, bewaar een deel voor garnering en roer een deel door de yoghurt.
- Serveer de bataat, met een ruime schep yoghurt erover en garneer met de lente-ui.