Gepofte aardappels met kappertjes-bieslookroom, oude kaas, zeewier, gemengde paddenstoelen en witlofsalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 Nicola aardappels
- 2 stronken witlof
- 1 appel
- 20 gram zonnebloempitten
- 4 el bieslook
- 250 gram zure room
- 4 el kappertjes
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- 100 gram oude kaas
- 1 pakje zeewier crispy
- 75 gram veldsla
In Huis
- olijfolie
- 3 el olijfolie, extra vierge
- 1 el wijnazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels goed, droog ze en smeer in met olijfolie. Vouw elke aardappel in folie en laat de bovenkant open. Leg ze in de oven totdat ze gaar zijn, ca. 45 minuten.
- Maak intussen de witlofsalade. Snij de witlof in ringen en de appel, met schil, in stukjes. Meng de witlof en appel door elkaar.
- Bak de zonnebloempitten in een droog koekenpannetje, hou het in de gaten terwijl je de dressing maakt van de olijfolie, wijnazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en roer bij de witlof en appel. Bestrooi met de zonnebloempitten.
- Hak de bieslook fijn. Meng de zure room met de bieslook en de kappertjes, breng op smaak met zout en peper en zet even weg.
- Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier – snij grof. Bak ze in wat olie in een koekenpan op hoog vuur tot ze bruinen en gaar genoeg zijn naar je smaak. Breng op smaak met zout en peper.
- Rasp de kaas in een bakje. Knip een stapeltje zeewiervellen in stukjes zodat je snippers hebt. Meng met de kaas.
- Was de veldsla en roer bij de witlof en appel.
- Haal de aardappels uit de oven. Geef ieder twee aardappels en laat ze die opensnijden en rijkelijk vullen met de zure room en de kaas met zeewier. Serveer de witlofsla en de gebakken paddenstoelen erbij.
- Je hoeft niet het hele pakje zeewier in stukjes te knippen, je kan ook een paar velletjes als hartig snackje eten – kinderen vinden het ook verbazingwekkend lekker viel ons op!